Zonsondergang in Monument Valley

Zonsondergang in Monument Valley

In de zomer van 2016 maakte ik een prachtige reis door het zuidwesten van Amerika. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan Monument Valley. Ik verbleef er een paar nachten, zodat ik voldoende de tijd had om alles goed te bekijken, een echte hike te maken en natuurlijk ook de zonsondergang te fotograferen. zonsondergang in monument valleyIk reed de scenic drive in de vroege ochtend, net na zonsopkomst. Een goed moment, want het is dan nog stil in het park en je bent de grote horde toeristen en de ergste hitte voor. Later op de dag maakte ik een hike door het desolate dorre landschap in de toch nog steeds brandende zon, zonder iemand tegen te komen. En tijdens de zonsondergang wilde ik natuurlijk ook het bekende uitzicht ‘The View’ met eigen ogen zien. Dan blijkt Monument Valley wel degelijk een druk bezocht park te zijn. Elke dag stellen de eerste fotografen zich al ruim voor zonsondergang op en naarmate de zon verder zakt, komen er steeds meer mensen bij. Ik voegde mij er tussen om een van de meest bekende uitzichten ter wereld ook zelf te fotograferen.